I morgen er dagen. Dagen der skal stemmes. Og det skal du huske at gøre! Hvorfor? Udover at man på ingen måde er berettiget til at brokke sig, hvis ikke man gør og medvirker til demokratiet, så er der rigtig mange andre grunde også. Du tænker måske, at kommunalvalget er ligegyldigt, at det kun er folketingsvalget der tæller, men det er slet ikke rigtigt. Vi stemmer også til regionsvalget, og det er altså dem, der håndterer vores sygehuse. Det er kommunerne, der allokerer penge til børnehaver, skoler og plejehjem. Det er kommunerne, der sørger for lokalkulturliv, cykelstier og parkeringspladser. Hvis intet af det, berører dig, så lad vær’ med at stemme. Men det har jeg svært ved at se, det ikke gør. Vores lokalområde er, måske nærmest mere end vores land, et fælles anliggende. Vi udgør vores byer, dens demografi, dens behandling. Vi har alle et nærliggende ansvar.

Hvis ikke for andet, så stem hvis du er ung, så vi ikke skal lide med flere dårlige rapsange. Få statistikken op og vær med til at eliminere kampagnesangene som prøver at få de unge til at stemme. Det kan også være et kerneemne og en udmærket grund, hvis du spørger mig.

Du stoler ikke på politikerne, og det kan jeg godt forstå. Men en ting er helt sikkert, at kommunalvalgene er langt mindre ideologiske end folketingsvalget. At den du stemmer på bor i din kommune, og måske faktisk også gerne vil det bedste for byen. Når kommunalpolitikerne går til valg med 1000 løfter, tror jeg også det handler om, at de har for mange ambitioner og ikke kun et spørgsmål om magt. At de her mennesker, som vælger at bruge en masse arbejdstimer ud over deres 8-16 job, holder så meget af deres by, at de engagerer sig og vil den det bedste. Så find ham eller hende, hvor ambitioner matcher dine, og håb på at bare nogle af dem kommer til at gælde. Hvis ikke du stemmer, kan du i hvert fald være helt sikker på, at ingen snakker din sag.

Det kan være svært at skelne dem alle fra hinanden, og egentlig forstå, hvad er korrekt at stemme på for en selv. For mange kommunalpolitikere har ens ordlyd og er netop ikke særlig partiorienterede. Udover måske DF, der generelt er fremmedhadske over hele linjen. Mit bedste råd er at finde en enkelt sag, du virkelig brænder for. Skoler, affaldssortering, cykelstier eller hvad end du føler for, og så sortér ud fra det. Find den, du synes er en genial ambassadør for netop det emne. Bor du i København, hvor byen er kæmpe stor og udvalget af kommunalpolitikere uoverskueligt, kan det også være fordelagtigt at gå efter dit lokalområde. Find en der repræsenterer dit allernærmeste, om det så er Brønshøj eller Christianshavn. Giv din stemme til en, der vil have det område på hjertet i borgerrepræsentation.

Happy Voting!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *