Jeg er en nørd, når det kommer til hudpleje. Og det er ganske enkelt, fordi min hud altid altid altid har voldt mig massive problemer. Da jeg var teenager tænkte jeg, at det blev super dejligt, når jeg blev ældre og hormoner ikke prægede min hud på samme måde. Iii at blive voksen. Det skete ikke, og min ellers langt fra teenagekrop har stadig urenheder som en på 16. Når din hud slår ud grundet hormoner, er det i øvrigt ved hagepartiet, når det kommer til dit ansigt. Andre steder i ansigtet er udfald af andre ubalancer som din tarmflora og stress. Hagen. Det er hormoner. En (meget ung) kosmetolog sagde engang til mig: ”Det skal du ikke være ked af, massere at gamle mennesker har stadig urenheder”. Bum. Gamle mennesker. Men jeg går ud fra at det betyder, at jeg ikke er alene med mit problem.

Der er mange ting man kan gøre ved uren hud, men en af de største faktorer er, at uren hud ikke er glad for tørhed. Ligegyldigt hvor de sidder og hvorfor du har dem. Selvom det kan virke fristende, at fokusere hundrede procent på at afrense, er fugten faktisk ofte langt vigtigere. Hvis du lader din hud tørre ud, så vil den selv prøve at skabe fugt. Det gør den ved at skabe fedt. Ergo flere urenheder. I øvrigt sidder alle de gode ting i din hud- og kropspleje gerne i det du lader sidde på, altså i cremer og serummer. I vintervejret, med kulde og ”falsk varme” fra radiatorer, bliver det endnu mere udtalt. Det er både læber, ansigtshud og kroppen, der er ofre. Her er 4 produkter, som jeg klart kan anbefale for at komme vinterhuden til gode:

#1 Pudderdåsernes Alt-i-en-salve.

I mange år har jeg sværget til eight-hour creme, når det kom til tørre læber, forkølelsesnæser og lignede. Men lad os nu være ærlige, den lugter og den er ganske dyr. Jeg har altid fundet Pudderdåsernes blog ret interessant. De snakker ingredienser, og de ved noget om det, der anmeldes! Først hoppede jeg på deres t-zone peeling. Den gjorde underværker. Og det gør alt-i-et-salven også. Det der skiller den fra fårene er, salicylsyre, som eksfolierer huden og fjerner døde hudceller, samtidig med den plejer.

Køb den her: Magasin

#2 Ling Dual Moisture Emulsion

Denne creme blev jeg tippet om hos DollFace, hvor jeg en gang imellem forkæler min hud med en ekstra rensende behandling. Den er super god til vinterhud, hvor der skal skrues lidt op for fugten. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg er stødt på et bedre alternativ end denne, og har investeret i deres rens også. Prisen er i den lidt spicy ende, men bestemt det værd! Cremen er fyldt med squalane olie og hyaluronsyre, som efter sigende begge skulle være genial til tør hud – og kombinerer derved skintonic med serum. Den kan i øvrigt købes hos Magasin, og er du Goodiecard medlem der, så har de jævnligt 20% på alt skønhed – også denne.

Køb den her: Magasin

#3 Elizabeth Arden Honey Drops

En body creme, hvor jeg ikke helt ved, hvad egentlig gør den genial. Men hver gang jeg skifter, så skifter jeg tilbage igen. Måske er det honningen? Måske er det de beroligende planteekstrater der er i? Den fugter i dybden, og specielt om vinteren kan jeg virkelig mærke forskellen. Den er dog lidt tid om at tørre ind. Er man typen, der ikke kan lide en fed creme, så er det måske ikke alternativet, men døjer man med tørre ben, så er den virkelig pengene værd. Duften er jeg derudover også helt skudt i. Den kan i øvigt ofte fås noget billigere i Bilka, af alle steder.

Køb den her: Bilka

#4 Body Shop Bodyscrub

I min optik er det ikke alle produkter, du bliver nødt til at investere en formue i for at få kvalitet. Jeg prioriterer gerne, at købe en god ansigtscreme, som Lings, og går lidt ned i pris på mine bodyscrubs og showergels. Jeg synes, at The Body Shop leverer i den forbindelse. Egentlig er jeg ikke stødt på en bodyscrub fra dem, som jeg ikke synes om. Jeg kan godt lidt dem, der er lidt hårdfører, og køber derfor sjældent en polish versionen, men helst deres creme body scrub versioner. Jeg tror, at det er en smagssag, men generelt kan dog siges, at man skal huske at skrubbe. Man skal ikke overgøre det, men i hvert fald et par gange om ugen. Hvis ikke du gør, på kroppen såvel som ansigtshuden, så får du ikke fjernet de døde hudceller og dine cremer virker derved heller ikke optimalt.

Køb den her: The Body Shop

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *