Der er rigtig mange dejlige steder i København. En af de fantastiske ting ved byen er, at den rummer så utrolig meget på trods af størrelsen, og at man både kan finde natur og kultur indenfor bymurene. Jeg har udvalgt tre steder, som ikke er de helt normalt “go cool” steder i byen, men som jeg elsker at besøge. Tre steder, der virkelig gør mig glad, at opholde mig i.

Den Udskældte: Nordvest

Det vi hører mest om fra området i øjeblikket er bandeopgør og skyderier. Selv før det havde området et blakket ry. Bydelen på kanten af Nørrebro har dog så utrolig meget andet at byde på. Jeg elsker at tage til området, helst hvis jeg har god tid. Det er som at tage en miniferie til et andet land, lige her midt i København. De tonsvis af små grønthandlere, kan jeg få lang tid til at gå med bare at gå at kigge i. De sindssygt mange anderledes krydderier, al verdens frø, kerner, bælgfrø og tørret frugt. Nødder i lange baner til lang billigere penge end i supermarkederne og specielt om sommeren, et kæmpe udvalg af frugt og grønt, der både rummer et lang større udvalg end andre steder, men også er langt billigere.

Man skal ikke være sart, for der er ikke Irma-rent. Man skal ikke være bange for arabiske diskussioner over gulerødder og man skal elske den der nuance området rummer. Den anderledes duft af Mellemøsten og følelsen af, at man pludselig er den, der er på fremmed territorium. Jeg elsker det, og tror faktisk også det er virkelig sundt en gang imellem at blive udfordret på vaner og normer. Jeg elsker København for at rumme så meget, lige fra god cafe latte på Østerbro til Nordvest med sine mange sanseindtryk. Man skal unde sig selv en tur i Jumbo også, som ligger på hjørnet af Frederikssundsvej og Frederiksborgvej. De har alt. Virkelig, go home Flying Tiger. Og så skal man spise en shawarma. Find et af de steder, hvor der er mange lokale. De smager helt specielt og originalt i Nordvest. Det burde i øvrigt ikke være sådan at man skulle forsikre om det, men Nordvest er nu ganske rolig. Du bliver hverken skudt på eller antastet. Honestly, lad os nu ikke lade banderne tage herredømmet over en hel bydel.

Den Glemte: Damhussøen

Jeg kan rigtigt godt lide søerne ved indre by. De er ligesom et symbol på København, på samme måde som Søpavillonen er ikonisk. Men ikke så langt fra byen, i Vanløse, ligger Damhussøen og skal jeg nyde en lang søndags gåtur, så er det dog min all-time favorit. Der er smukt, søen er stor og det er også ganske underholdende at gå og betragte de mange kæmpestore og luksuriøse villaer, der ligger med direkte udsigt til naturperlen. Man kan nyde en gåtur her i mere ro, med færre mennesker og med mere natur. Op til søen ligger også Damhusengen, som specielt er velegnet til både folk med børn og hund. Hvor Nordvest bidrager med massere af puls, finder man roen ved Damhussøen. Begge dele er lige vigtige inputs i mit liv.

Turistfælden: Vor Frelser Kirke

Jeg var første gang som barn en tur op af de mange trapper i Vor Frelser Kirke, og siden da har kirken med det enorme orgel og specielt udsigten fra toppen haft en helt speciel plads i mit hjerte. Gåturen til tårnet er ikke for dem med højdeskræk, og adrenalinen kører bestemt også i mit blod på vej derop. Det synes jeg faktisk kun, er del af den gode oplevelse. Og udsigten. Jeg synes, det er Københavns bedste og helt sikkert værd at trodse de mange turister for. Jeg er lidt vildere med byen, når jeg ser den fra toppen af Vor Frelser, for hvor er det dog en smuk by vi har. Med kanaler, charmerende huse og fælleden på Amager i en stor kombination. Området er jo også ganske fantastisk. Kirken ligger et spytkast både fra Christiania, PapirØen og Christianshavn Torv. Jeg burde klart bevæge mig over broen lidt oftere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *